Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)

Dziś proponujemy zupę brokułową — Zielono mi!


Składniki

Makaron pełnoziarnisty – 300g
Brokuł – 300g
Mrożony szpinak – 150g
Cebula – 1⁄2 sztuki
Czosnek – 2 ząbki
Olej rzepakowy – 1 łyżka
Śmietanka 18% - 100ml


Przygotowanie

1. Makaron ugotujcie według instrukcji na opakowaniu.
2. Brokuł podzielcie na mniejsze różyczki i ugotujcie w lekko osolonej wodzie.
3. Cebulę, czosnek posiekajcie i podsmażcie przez chwilę na łyżce oleju rzepakowego.
4. Dodajcie szpinak i smażcie jeszcze przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.
5. Produkty z patelni i brokuł zmiksujcie ze śmietanką.
6. Doprawcie do smaku i wymieszajcie z wcześniej ugotowanym makaronem.
Smacznego❗❗❗