Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)Dziś proponujemy zupę brokułową — Zielono mi!
Składniki
Makaron pełnoziarnisty – 300gBrokuł – 300gMrożony szpinak – 150gCebula – 1⁄2 sztukiCzosnek – 2 ząbkiOlej rzepakowy – 1 łyżkaŚmietanka 18% - 100ml
Brokuł – 300g
Mrożony szpinak – 150g
Cebula – 1⁄2 sztuki
Czosnek – 2 ząbki
Olej rzepakowy – 1 łyżka
Śmietanka 18% - 100ml
Przygotowanie
1. Makaron ugotujcie według instrukcji na opakowaniu.2. Brokuł podzielcie na mniejsze różyczki i ugotujcie w lekko osolonej wodzie.3. Cebulę, czosnek posiekajcie i podsmażcie przez chwilę na łyżce oleju rzepakowego.4. Dodajcie szpinak i smażcie jeszcze przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.5. Produkty z patelni i brokuł zmiksujcie ze śmietanką.6. Doprawcie do smaku i wymieszajcie z wcześniej ugotowanym makaronem.Smacznego