Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)

Dziś proponujemy pyszne pierogi leniwe z dynią.


Składniki

80 g puree z dyni Hokkaido2 łyżki mąki kukurydzianej2 łyżki mąki ziemniaczanej1 jajko100 g twarogu1 łyżeczka masła klarowanegopół łyżeczki cynamonu


Przygotowanie

  1. Twaróg rozgniećcie widelcem.
  2. Dodajcie jajko, puree z dyni i mąkę. Całość wymieszajcie.
  3. Stolnicę posypcie odrobiną mąki, z ciasta uformujcie wałek.
  4. Następnie pokrójcie go w małe romby.
  5. Tak powstałe pierogi, wrzućcie do wrzącej wody. Po wypłynięciu gotujcie 3 minuty.
  6. Przed podaniem posypcie cynamonem i polejcie masłem klarowanym.