Do blendera kielichowego (można też użyć zwykłego blendera) wlejcie mleko i dodajcie świeży szpinak. Miksujcie przez dłuższą chwilę do momentu otrzymania gładkiego zielonego koloru i gładkiej konsystencji.
Do blendera dodajcie mąkę, jajka, szczyptę soli, tłuszcz oraz mleko i wodę, a następnie miksujcie do otrzymania gładkiego ciasta naleśnikowego. Odstawcie na 15 minut. Po odstaniu ciasto naleśnikowe wymieszajcie.
Wlewajcie na patelnię nieduże porcje ciasta naleśnikowego i smażcie na rozgrzanej suchej patelni z obu stron, do lekkiego zarumienienia.
Krem czekoladowy: odsączcie cieciorkę od wody. Wsypcie do miski i dodajcie kakao, olej kokosowy, wodę i miód lub słodzik. Wszystkie składniki blendujcie na jednolitą gładką masę. Odstawcie do miseczki lub słoika.
Pokrójcie owoce.
Wysmażone naleśniki układajcie na talerzu i wraz z dzieckiem smarujcie je kremem czekoladowym, składajcie na pół naleśnik, a następnie układamy owoce. Gruszki mają posłużyć za zęby potwora a banany za oczy. Wykładamy także środek naleśnika owocami.