Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)Dziś proponujemy babeczki z jajkiem i szynką. Składniki3 jajka2-3 plasterki szynki2 plasterki żółtego sera2 gałązki natki pietruszki1 kromka chleba1/2 szklanki mlekaszczypta pieprzu PrzygotowaniePiekarnik nastawcie na 200‚ C z termoobiegiem.Foremki na muffinki wyłóżcie papilotkami.Do miski wbijcie jajka, dodajcie mleko i posiekaną pietruszkę.Chleb pokruszcie i połóżcie na dno każdej foremki.Ser i szynkę posiekajcie, dodaj do masy jajecznej, wymieszajcie.Zalejcie każdą foremkę masą do pełna.Wstawcie do nagrzanego piekarnika, pieczcie 20 minut.Babeczki podajcie z warzywami sezonowymi.Niemowlakowi, zamiast szynki i sera można dodać twarożek. PoprzedniNastępny