Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)

Dziś proponujemy pyszne pulpeciki z cielęcinką.


Składniki

50g polędwicy z cielęciny1 marchewkawałek korzenia pietruszkipół niedużej cukiniimały kawałek pora (biała część)żółtko kurze2 łyżeczki kaszy mannyodrobina posiekanej natki pietruszkipół szklanki wody


Przygotowanie

  1. Zmielcie cielęcinę.
  2. Następnie dodajcie żółtko kaszkę oraz koperek.
  3. Dokładnie wymieszajcie i uformujcie rękoma pulpeciki.
  4. Pokrójcie pora na drobne plasterki.
  5. Obierzcie warzywa i zetrzyjcie na tarce.
  6. Wrzućcie pulpeciki do wrzątku, po 10 minutach dodajcie warzywa.
  7. Po około 10 minutach, pulpeciki z warzywami są gotowe.