Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)

Dziś proponujemy babeczki z jajkiem i szynką.


Składniki

3 jajka2-3 plasterki szynki2 plasterki żółtego sera2 gałązki natki pietruszki1 kromka chleba1/2 szklanki mlekaszczypta pieprzu


Przygotowanie

  1. Piekarnik nastawcie na 200‚ C z termoobiegiem.
  2. Foremki na muffinki wyłóżcie papilotkami.
  3. Do miski wbijcie jajka, dodajcie mleko i posiekaną pietruszkę.
  4. Chleb pokruszcie i połóżcie na dno każdej foremki.
  5. Ser i szynkę posiekajcie, dodaj do masy jajecznej, wymieszajcie.
  6. Zalejcie każdą foremkę masą do pełna.
  7. Wstawcie do nagrzanego piekarnika, pieczcie 20 minut.
  8. Babeczki podajcie z warzywami sezonowymi.Niemowlakowi, zamiast szynki i sera można dodać twarożek.