Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)

Dziś proponujemy jajecznicę z cukinią.


Składniki

Jaja – 3 sztukiChleb żytni – 3 kromkiSzczypiorek – garśćSzynka drobiowa – 4 plastryolej – 1 łyżkaCukinia – ½ sztukisól, pieprz


Przygotowanie

  1. Cukinie zetrzyjcie na tarce, odciśnijcie z wody.
  2. W międzyczasie szczypiorek i szynkę pokrójcie w kostkę.
  3. Wbijcie jajka do miski i przyprawcie solą, pieprzem.
  4. Na patelni rozgrzejcie olej, a następnie podsmażcie pokrojoną szynkę. Dodajcie cukinię i chwilę podduście. Wylejcie masę jajeczną. Smażcie aż do ścięcia się jajek.
  5. Przełóżcie jajecznice na talerz i posypcie szczypiorkiem.
  6. Gotową jajecznicę podawajcie z pieczywem i ulubionymi surowymi warzywami.Smacznego!