Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)

Dziś proponujemy paluchy Baby Jagi


Składniki

Ciasto francuskie – 1 opakowanieSzpinak baby świeży – 200gMozzarella – 1 kulkaOliwa – 1 łyżkaCzosnek – 1 ząbekSól, pieprz, ulubione ziołaŻółtko – do posmarowania


Przygotowanie

  1. Szpinak, ser, oliwę, czosnek i pieprz przełóżcie do blendera i miksujcie na jednolitą masę.
  2. Wyłóżcie na ciasto cienką warstwę masy i przekrójcie ją wzdłuż na dwie części, po czym pokrójcie ją na paski ok 1 cm.
  3. Każdy paseczek zwińcie w świderek i ułóżcie na blaszkę z papierem do pieczenia.
  4. Żółtka roztrzepcie i posmarujcie nimi paluchy.
  5. Pieczcie 10 min w 200 stopniach.Smacznego!