Kurczaka pokroicie w drobną kostkę, dodajcie do miski i doprawcie solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami i ziołami. Dokładnie wymieszajcie i odstawcie na 30 minut.
Zamarynowane mięso usmażcie na oleju, aż zrobi się złoty. Zdejmijcie z patelni na ręcznik papierowy.
Na tą samą patelnię dodajcie drobno posiekany czosnek i zamrożony szpinak. Smażcie, aż woda odparuje.
Następnie doprawcie gałką muszkatołową, solą i pierzem. Na koniec dodajcie kurczaka i całość smażcie przez 5 minut. Następnie całość wystudźcie.
Przygotujcie naleśniki np. według przepisu wyżej.
Zmiksujcie składniki mikserem i odstawcie na 15- 20 min.
Gdy farsz ostygnie, a naleśniki będą usmażone, zacznijcie zabierać się za zwijanie. Na naleśniku nakładajcie po 2-3 łyżki farszu dodajcie do tego 3-4 około centymetrowe kawałki mozzarelli i zwijajcie w rulon.
Na koniec naleśniki podsmażcie na złoty kolor, do momentu aż rozpuści nam się również ser.