Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)

Dziś proponujemy grzanki z kremowym szpinakiem i serem.


Składniki

Szpinak mrożony – 50gMasło – 1 łyżeczkaStarty ser cheddar lub mozzarella – 3 łyżkiŚmietanka kremówka 30% - 1 łyżkaChleb żytni – 2 kromki


Przygotowanie

  1. Rozgrzejcie piekarnik do 200 C.
  2. Szpinak przygotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Śmietankę wymieszajcie z przygotowanym szpinakiem w misce i serem cheddar.
  4. Posmarujcie kromki masełkiem, a na to nałóżcie wymieszaną pastę.
  5. Rozłóżcie kromki chleba na grillu.
  6. Pieczcie ok. 8 minut, aż chlebek się zrobi chrupiący.Smacznego!