Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)Dziś proponujemy pyszne placuszki dyniowe Składniki1 szklanka musu z upieczonej dyni1 szklanka kefiru2 jajka1 szklanka mąki pszennej lub orkiszowej2 łyżki oleju + odrobina do smażenia1 łyżeczka cynamonu1/4 łyżeczki sody oczyszczonej PrzygotowanieUmyjcie dynie i pokrójcie na ćwiartki.Włóżcie dynię do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczcie, aż stanie się miękka. (ok. 30 min). Gotowy mus można przechowywać do 4 dni w lodówce.Dodajcie do odmierzonej części musu jajka, kefir, olej, następnie zblendujcie na jednolitą masę.Dodajcie mąkę, sodę, cynamon oraz dokładnie wymieszajcie do uzyskania kremowej konsystencji.Nakładajcie porcje ciasta łyżką i smażcie z obu stron na rozgrzanej patelni posmarowanej kilkoma kroplami tłuszczu. PoprzedniNastępny