Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)Dziś proponujemy pieczone frytki warzywne z sosem miętowym.
Składniki
Cukinia - 1⁄2 sztukiZiemniak – 2 sztukiBrokuł – 1⁄2 sztukiOliwa – 1 łyżkaJogurt naturalny – 1⁄2 małego opakowania (ok 80g)mięta – 1 pęczek/2 garście liściCytryna – kilka kropelSól, pieprz, papryka słodka mielone, ulubione zioła
Brokuł – 1⁄2 sztuki
Oliwa – 1 łyżka
Jogurt naturalny – 1⁄2 małego opakowania (ok 80g)
mięta – 1 pęczek/2 garście liści
Cytryna – kilka kropel
Sól, pieprz, papryka słodka mielone, ulubione zioła
Przygotowanie
1. Warzywa pokrój w paski, skrop oliwą i przypraw.2. Wymieszaj, ułóż na blaszce i piecz w 190 stopniach ok 30-40 minut.3. Jogurt zmiksuj z miętą, sokiem z cytryny i szczyptą soli na gładki sos.4. Gotowe frytki jedzcie z sosem.Smacznego!