Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)

Dziś proponujemy pieczone frytki warzywne z sosem miętowym.


Składniki

Cukinia - 1⁄2 sztuki
Ziemniak – 2 sztuki
Brokuł – 1⁄2 sztuki
Oliwa – 1 łyżka
Jogurt naturalny – 1⁄2 małego opakowania (ok 80g)
mięta – 1 pęczek/2 garście liści
Cytryna – kilka kropel
Sól, pieprz, papryka słodka mielone, ulubione zioła


Przygotowanie

1. Warzywa pokrój w paski, skrop oliwą i przypraw.

2. Wymieszaj, ułóż na blaszce i piecz w 190 stopniach ok 30-40 minut.
3. Jogurt zmiksuj z miętą, sokiem z cytryny i szczyptą soli na gładki sos.
4. Gotowe frytki jedzcie z sosem.
Smacznego!