Serdecznie zapraszamy do wspólnego rodzinnego, a przede wszystkim zdrowego gotowania! :-)

Dziś proponujemy warzywne babeczki.


Składniki

Mąka orkiszowa – 1 szklankaJaja – 1 sztukaMleko – ½ szklankiMasło – 50gproszek do pieczenia – 1 łyżeczkaBrokuł – 6 różyczekFasolka szparagowa zielona – 300gJarmuż/szpinak – 2 garścieMarchew – 1 sztuka


Przygotowanie

  1. Warzywa ugotujcie i pokrójcie w małą kostkę.
  2. Następnie rozpuśćcie masło i ostudźcie.
  3. Wszystkie składniki wymieszajcie misce.
  4.  Na koniec dodajcie warzywa.
  5.  Rozgrzejcie piekarnik na 200 stopni, a w międzyczasie wyciągnijcie papilotki.
  6.  Nakładamy masę do foremek i pieczemy przez 20minut.Smacznego!